НАШ ФОРУМ

НАШ ФОРУМ

Поиск   Участники   Регистрация   Вход
Сегодня: 01.12.2025 - 12:22:17
Страницы:  1  

Проблеми з зубом мудрості видаляти

СообщениеАвтор

Привіт форуму! Складна ситуація з зубом мудрості. Він прорізався не до кінця, постійно запалюється ясна навколо нього, біль періодично повертається. Один лікар каже що треба видаляти, інший говорить можна полікувати і залишити. Зуб нижній, росте трохи під кутом. Не знаю кого слухати - з одного боку шкода зуб видаляти, з іншого - набридло постійно мучитися. Хто стикався з подібним?

-----------------------------
Жизнь дерьмо - Живи назло!

Beautiful pearl

funtik

Статистика:
29.11.25 - 05:17:19
Сообщение # 1
RE: Проблеми з зубом мудрості видаляти

Добрий день! Ситуація дійсно неоднозначна. Якщо зуб мудрості прорізався частково і росте під кутом - це класична ретенція. Проблема в тому, що таке положення зуба створює 'кишеню' між зубом і яснею, куди постійно потрапляє їжа і бактерії. Звідси запалення, яке так і називається - перикоронарит. Полоскання і протизапальні дають тимчасовий ефект, але проблема повторюється. Залишати такий зуб має сенс, якщо він нормально прорізався, стоїть правильно і функціонально працює. Якщо ж він під кутом і постійно викликає проблеми - видалення часто є кращим рішенням. До того ж, зуби мудрості рідко беруть участь у жуванні. Раджу зробити панорамний знімок і проконсультуватися у хірурга-стоматолога - він покаже, як саме розташований зуб і чи є шанси на його нормальне прорізування.

KNiaz

funtik

Статистика:
29.11.25 - 05:39:32
Сообщение # 2

У мене була ідентична історія! Мучилася з нижнім зубом мудрості майже рік - то запалення, то біль, то все затихає. Теж ходила до різних лікарів, отримувала різні думки. Врешті-решт вирішила видаляти, і знаєте що - жалкую тільки про те, що не зробила це раніше! Видалення було складним, бо зуб сидів під кутом, але лікар працював дуже акуратно. Робили все під контролем рентгена, щоб не пошкодити нерв. Перші три дні був набряк і дискомфорт, але це несумірно з тими муками, які я відчувала раніше при запаленнях. Зараз минуло півроку - все чудово, жодних проблем, жодного болю. Так що мій досвід - якщо зуб мудрості постійно створює проблеми і росте неправильно, краще його видалити. Тут можна почитати про різні стоматологічні процедури https://sdental.com.ua/service/dental-prosthetics, можливо знайдете корисну інформацію.

businka72152008

funtik

Статистика:
29.11.25 - 06:05:50
Сообщение # 3
Регистрация через Facebook : Предыдущая темаСледующая тема: punainen risti
Страницы:  1  

Нажмите на точку возле имени для обращения к участнику

Администратор запретил отвечать гостям на сообщения! Для регистрации пройдите по ссылке: зарегистрироваться

Участники