НАШ ФОРУМ

НАШ ФОРУМ

Поиск   Участники   Регистрация   Вход
Сегодня: 15.07.2026 - 21:47:03
Страницы:  1  

Психолог психотерапевт або психіатр

СообщениеАвтор

Слухайте, а яка взагалі різниця між психологом, психотерапевтом і психіатром? До кого краще звертатися спочатку? Маю симптоми, які схожі на депресію, але не розумію з чого починати і до кого йти першим.

-----------------------------
Скажите мне, что вы презираете, и я скажу вам, кто вы.Понятие прогресса служит защитным механизмом, отгораживающим нас от ужасов будущего.

SheNick

funtik

Статистика:
04.07.26 - 01:04:19 Сообщение # 1
RE: Психолог психотерапевт або психіатр

Це дуже слушне питання, бо тут справді легко заплутатися. Психолог — спеціаліст, який не має медичної освіти у звичному сенсі, не може ставити діагнози і призначати ліки, але дуже добре працює з емоційними станами, стресом, особистісними кризами. Психотерапевт — це лікар або психолог з додатковою спеціалізацією, який застосовує терапевтичні методики. Психіатр — лікар з медичною освітою, який може ставити клінічні діагнози і призначати медикаментозне лікування. Якщо підозрюєте депресію, краще починати одразу з психіатра або психотерапевта — вони оцінять стан і направлять куди треба.

-----------------------------
Ненадо плакать что это прошло !Улыбнись,что это было! (с)Фрида4ка

Фрида4ка

funtik

Статистика:
04.07.26 - 01:36:44 Сообщение # 2

Я починав з психолога, і він сам після кількох сесій сказав що моя ситуація потребує психіатра, бо симптоми виходять за рамки того, з чим він може допомогти без медикаментозної підтримки. Тому якщо є підозра на клінічну депресію чи серйозний тривожний розлад — краще одразу до психіатра, зекономите час. Про те яких фахівців залучають при різних розладах, написано тут: https://health-medical.com.ua/poslugi/likuvannya-psihichnih-rozladiv/

Olga-Dnepr30

funtik

Статистика:
04.07.26 - 01:54:59 Сообщение # 3
Як уникнути тріщин на укосах дверей : Предыдущая тема
Страницы:  1  

Администратор запретил отвечать гостям на сообщения! Для регистрации пройдите по ссылке: зарегистрироваться

Участники